Redacció

Després d’un llarg plenari, el Parlament de Catalunya ha tirat endavant els pressupostos de l’any 2020. Hem de recordar que no s’havien aprovat des de l’any 2017, on aleshores, Junts pel Sí va trobar la col·laboració de la CUP. Aquesta vegada, però, qui ha facilitat els comptes han sigut els Comuns amb les seves abstencions. La votació total ha sigut de 65 vots a favor (JxCat, ERC), 8 abstencions (els ja comentats dels Comuns) i 61 en contra (C’s, PSC, CUP i PP).

Durant el Ple, Pere Aragonés(ERC) ha ofert als grups modificar els nombres per així fer front als efectes de la pandemia on el govern calcula que haurà de fer una sèrie modificacions per quadrar totes les partides. De fet, fins ara, la despesa pel Covid ja hi ha càlculs que pot ser de més de 1.800 milions d’euros.

Cal destacar que el Ple que hi ha hagut durant la jornada d’avui al Parlament ha sigut inèdit, ja que només hi havia present 21 diputats i diputades dels 135 que el conformen on la gran majoria ha votat de forma telemàtica.

GRAFCAT1555. BARCELONA, 18/12/2018. El Público/EFE