Roger Benaiges

Cap Local de la JNC Tarragona

El passat dia 25 de juliol va tenir lloc l’inici del procés constituent del nou partit liderat pel MHP Carles Puigdemont, Junts per Catalunya, el qual va ser completament online a causa de la greu pandèmia de la COVID-19. Al llarg d’aquests dies molta gent s’ha preguntat què és Junts per Catalunya, que pretén i què ha de ser en un futur? Des de la meva experiència personal intentaré resoldre els dubtes.

En primer lloc, què és Junts per Catalunya? Molt senzill, és una eina per assolir la independència, un moviment completament transversal, on hi cap gent des de la socialdemocràcia fins al liberalisme, ja que la seva prioritat és sumar el màxim de catalans i catalanes possible, al voltant de les idees d’independència, democràcia i lideratge del President Puigdemont, tothom que combregui amb aquests punts serà benvingut independentment de la
seva trajectòria política, és un exemple que gent que en el passat van ser adversaris polítics ara estiguin al mateix projecte, la idea és encarnar l’esperit de l’1 d’octubre, on ningú es va preguntar d’on venia la persona del costat.


En segon lloc, què pretén Junts per Catalunya? Com es pot veure amb el que he comentat abans, Junts per Catalunya aspira a assolir la independència del nostre país, ja que creu que és la millor feina (i no un fi), per assolir més quotes de benestar i progrés econòmic per a tota la ciutadania, un país on hi hagi una democràcia sòlida que sigui l’enveja d’altres estats moderns del món. Per aconseguir-ho, com és evident, es necessita força a les institucions del nostre país, per això s’ha de tenir molt clar que també és un partit amb aspiració de Govern.

I ara potser la pregunta més important, com diuen, la darrera però no la menys important. Que ha de ser en un futur Junts per Catalunya? En la meva opinió, ha de fugir de les grans megalomanies que han caracteritzat les estructures dels partits en el passat, molt cop obsoletes, sent un partit modern, que no tingui por d’utilitzar en cap moment les noves tecnologies, com es va demostrar el dia 25, on de forma exitosa es va tenir un primer contacte amb elles com a estri per decidir. Avui dia, un moviment polític no té sentit si realment no pot connectar amb la gent, una fallida connexió entre el representat i el representant és la fi de qualsevol projecte polític, la
gent s’ha de sentir seu el projecte, on la societat civil hi pugui participar independentment d’estar-hi afiliada o no, hi ha diversos models al món on per exemple la ciutadania pot participar de l’elaboració de programes o fins i tot suggerir certes polítiques que el partit hagi de defensar durant el mandat. I òbviament, i retornant als primers paràgrafs, ha de ser l’eina decisiva per fer de Catalunya un estat independent.


I tu? T’animes a formar part d’aquest projecte que marcarà el futur de la nostra història? Tots podem aportar el nostre petit gra de sorra i seguir endavant amb els reptes del futur.

DEJA UNA RESPUESTA