Joan Jordi Abentín Senán

La Colla Vella s’apropa a la perfecció després de descarregar el 2 de 8 i el 4 de 9 sense folre i coronant el 3 de 10 amb folre i manilles. 

La campiona durant els últims 18 anys, els Castellers de Vilafranca, queden en segona posició després de carregar un 2 de 8 sense folre i descarregar un 3 de 10 amb folre i manilles. 

La Colla Vella trenca l’hegemonia dels Castellers de Vilafranca després d’un Concurs èpic. Si mirem endarrere, els de Valls van guanyar l’últim Concurs l’any 2000 gràcies a un 3 de 10 amb folre i manilles. Ara, 18 anys més tard, han tornat a assolir la fita, però aquest cop amb una igualtat que ha donat emoció a la TAP i per guanyar han hagut d’acompanyar aquest castell de 10 carregat amb un 2 de 8 sense folre i un 4 de 9 sense folre.

Els Verds però no surten tan contents. Després de fer un 3 de 10 amb folre i manilles a primera ronda i un 2 de 8 sense folre carregat a segona, no han pogut amb el 4 de 10 amb folre i manilles que ha cedit mentre el desmuntaven. Després d’aquest cop, els vilafranquins han acabat amb un 2 de 9 amb folre i manilles i han donat el Concurs per finalitzat amb molta esportivitat.

Pel que fa a el podi, la Jove de Tarragona venia amb opcions de lluitar per la victòria. Els liles han sortit de 5 de 9 amb folre. L’han descarregat tot i patir una mica més del normal. En segona venia el gran objectiu que era repetir el 3 de 10 amb folre i Manilles. L’han carregat, però amb sabor agredolç, ja que la caiguda ha comportat un cop moral pels tarragonins que han acabat la diada amb el 9 de 8. Tot i això, la colla acaba el Concurs amb una bona tercera plaça i intentaran descarregar-los a les properes diades.

Una altra actuació que quedarà per a la Història són els Capgrossos de Mataró que han pogut descarregar dos castells de la màxima dificultat: El 5 de 9 amb folre i el 2 de 9 amb folre que l’han acompanyat del 3 de 9 amb folre.

Per acabar, el més destacat fora de les primeres posicions ha sigut la tripleta dels Xiquets de Tarragona i el 2 de 8 sense folre carregat de les Joves de Valls que s’han quedat amb el mal sabor de boca de no poder amb el 4 de 9 net. També destacar la tripleta carregada dels Castellers de Sabadell que no ha contat a causa del canvi de normativa i la gran actuació de les colles de Dissabte que s’han reivindicat com els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada que durant la jornada d’ahir va assolir el primer Castell de 9 de la seva trajectòria.

El Concurs ha estat marcat per l’estratègia ja causa d’aquesta nova normativa que premia els castells descarregats i ha sigut clau per les opcions que escollien les diverses colles. El cas més curiós ha sigut el ja comentat de Sabadell. A partir d’aquí, les colles comencen a preparar ja el fi de temporada després de veure el millor concurs de la Història.

Un apunt final del Concurs, ha sigut el premi a la millor colla de gralles. En aquesta edició se la emportat els Xiquets de Tarragona.

3de10fm(c) de la Vella de Valls. Foto: Nil Bertran

 

DEJA UNA RESPUESTA