Unitat Internacional dels Treballadors – Quarta Internacional (UIT-QI)

Per ordre de l’ultra reaccionari Donald Trump, Estats Units, Gran Bretanya i França han llançat un atac criminal amb míssils sobre llocs propers a la capital Damasc i a la localitat d’Homs, a Síria. Justifiquen el seu atac com una represàlia per l’atac químic perpetrat pel dictador Bashar al Assad a Duma.

El nostre corrent socialista, la UIT – QI, porta anys repudiant la dictadura de Bashar Al Assad i el seu accionar genocida sobre el poble sirià, recolzat militarment pel reaccionari Putin i el règim dels ayatollàs d’Iran. Per això també hem repudiat el bombardeig d’Al Assad amb armes químiques a la ciutat de Duma setmanes enrere. Duma i els barris de Guta estan sent sotmesos a un setge feroç des de 2013 i a bombardejos constants. El règim i els seus aliats bombardegen hospitals i a la població civil.


També la UIT – QI ve denunciant la permanent intervenció imperialista d’Estats Units unida a l’OTAN i als seus aliats de les monarquies àrabs petroleres i l’estat sionista d’Israel. Així avalen les seves agressions militars sobre els pobles de Mig Orient, a Síria, l’Iraq i, especialment, contra l’heroic poble palestí.

Ara també repudiem el bombardeig ordenat per Trump. No li reconeixem cap dret a l’imperialisme per pretendre fer «justícia». L’imperialisme ianqui és el major assassí de la història amb les seves invasions i agressions al món. Rebutgem les declaracions hipòcrites de l’ultra reaccionari Donald Trump que parla de «humanisme» i del «dictador Al Assad». No és la primera vegada que els EUA fan un bombardeig d’»una hora» a Síria. Ja va passar amb Obama a 2014 i amb el mateix Trump fa un any. Les seves accions són una «cortina de fum» per mostrar que són els policies del món i amagar que, en realitat, sostenen a Al Assad al costat de Rússia i Iran. Porten anys negociant i acordant accions militars amb Rússia amb l’argument de «derrotar el terrorisme» i seguir sostenint al dictador. A Bashar Al Assad, que des de març 2011 va veure perillar el seu poder quan centenars de milers de sirians van sortir a repudiar-lo als carrers. D’altra banda, Trump deixa que el règim turc d’Erdogan massacri al poble kurd de Síria, en acord amb els assassins Al Assad i Putin.

Cridem als pobles del món i a les organitzacions que polítiques, sindicals, estudiantils i de l’esquerra mundial a expressar el seu repudi al bombardeig imperialista. També convoquem a repudiar el règim de Assad-Putin i a solidaritzar-se amb el poble sirià.


Prou de bombardejos a Síria!

No als míssils imperialistes!

Fora de Síria totes les intervencions militars estrangeres!

Fora la dictadura de Bashar al Assad!