La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta
La portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta

La portaveu nacional d’Esquerra Republicana assegura que la marxa enrere del Suprem en la sentència dels impostos de les hipoteques és un exemple més del desprestigi del sistema judicial espanyol. Vilalta assegura que, amb aquest estat de dret tocat de mort, ningú espera un judici just als líders independentistes

La portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha assegurat que «l’estat de dret a l’Estat espanyol està tocat de mort, el desprestigi internacional és absolut i en aquestes circumstàncies ens trobem a les portes del judici als líders independentistes».
Vilalta ha explicat que aquest dies estem assistint un cop més a la demostració de quina és la salut democràtica de l’Estat espanyol i tot el seu aparell judicial, «veiem que són capaços de modificar una decisió tan transcendent per a tota la població com és la del pagament dels impostos en les hipoteques en un dia i probablement després d’alguna trucada». I assegura que, «això sí, ho justifiquen i ens expliquen que es fa per l’enorme repercussió social que això tindria, com si en d’altres àmbits no prenguessin decisions que estan tenint també una repercussió social».


Algú creu que el judici als líders independentistes serà un judici just? És evident que no

Marta Vilalta
Portaveu nacional d’Esquerra Republicana

 Marta Vilalta atenent els mitjans de comunicació durant la roda de premsa
Marta Vilalta atenent els mitjans de comunicació durant la roda de premsa

En aquesta espiral de desprestigi judicial, Vilalta ha explicat que el cas dels impostos de les hipoteques n’és un exemple més però n’hi ha molts, també hi ha d’altres casos que fan posar els pèls de punta com el de la Manada o el de les clàusules sòl i que tenen una gran repercussió social. I pel que fa a repercussió social ha afegit que, de fet, “tota la causa general oberta contra l’independentisme que estem vivint els darrers mesos és l’exemple més flagrant: és un escàndol que pot acabar condemnant l’Estat espanyol”. Per això volem denunciar el sistema judicial espanyol que redacta les sentències ad hoc dels que volen interferir, com els bancs, que en 24 hores han pogut canviar una decisió judicial.
Vilalta ha denunciat que «per això ens preguntem qui mana realment a l’Estat espanyol? Els jutges tenen algun poder? Són realment lliures? Quines garanties hi ha en judicis i sentències d’aquesta magnitud?»
La portaveu republicana ha destacat que el desprestigi absolut que ha anat conreant el Tribunal Constitucional els darrers anys ara ha arribat també al Tribunal Suprem i, en aquest context, la pregunta és: “algú creu que el judici als líders independentistes serà un judici just? És evident que no. I no és només un judici contra els líders independentistes, és també i sobretot un judici a la democràcia espanyola i la sentència pot acabar condemnant a l’Estat”. Vilalta ha conclòs que l’Estat espanyol és el pitjor enemic de l’Estat, i “atacant els drets fonamentals dels ciutadans està acabant amb el seu crèdit intern i internacional i creant les condicions perquè els catalans puguem aconseguir de manera definitiva, i encara més immediata, la llibertat”.


Necesitamos tu ayuda para seguir adelante con el periodismo crítico, ayúdanos a no tener que depender de publicidad externa y que Contrainformación sea solo de sus lectores. Con 1, 2, o 3 euros al mes nos ayudarás a seguir mostrándote nuestros artículos críticos.

Ayúdanos a seguir ofreciendo Contrainformación.

Deja un comentario